Over ons

De Vereniging MusicalAnders telt een kleine 20 enthousiaste leden. Er is bewust gekozen voor een kleine groep. Het idee voor onze groep is ontstaan doordat de oprichtster van de groep (Nicole) in Groningen geen musicalgroep kon vinden voor ambitieuze zangers die een ‘best of program’ bieden in plaats van een volledige productie. Inmiddels is MusicalAnders uitgegroeid tot een enthousiaste groep zangers, waarin jong en oud(er) vertegenwoordigd zijn. Er wordt met veel inzet om de week gereperteerd onder de muzikale leiding van Cas Straatman.

Ons uitgangspunt is om met een kleine groep zangers met passie en plezier optredens op een hoger amateurniveau neer te zetten. Het soms ambitieuze repertoire bestaat uit meerstemmige musicalarrangementen, medleys, en soms maken we bijzondere uitstapjes naar andere muziekstijlen.

Naast de repetities wordt er ook aandacht besteed aan o.a. zangtechniek en staging / regie. Van tijd tot tijd worden er workshops gegeven om inzicht te verbreden en omdat het gewoon even ‘anders’ is dan een reguliere repetitie en goed voor het teamgevoel.

Wil je iets weten over de vereniging MusicalAnders of wil je ons inhuren voor een kick-off, miniconcert of opening o.i.d. ga dan naar ‘contact’.

Onze Dirigent
Cas Straatman, geboren in 1968, is opgeleid als pianist, zowel klassiek als jazz, aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Na zijn afstuderen werd hij daar begeleider bij de zanglessen en docent liedbegeleiding en jazzkoor. Sinds 2004 geeft hij de vakken ensemblezang en muziektheorie aan de Lucia Marthas Academy, de musicalopleiding van de Hanzehogeschool Groningen. Freelance-activiteiten voert hij uit onder de naam Musica Son. Hij leidt, naast MusicalAnders, het Russisch Byzantijns Koor en is dirigent van de operettevereniging A.D.O. Bij het concertkoor van het NoordNederlandsOrkest en het mannenkoor Albatros is hij achter de piano te vinden. Hiernaast maakt hij deel uit van Flexwerk, muzikaal cabaret, waar hij ook de arrangementen voor maakt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.